Jump to content

white balance glitch nx1


grey
 Share

Recommended Posts

I've noticed that during my last video sometimes the white balance "glitch".I've the latest firmware.I've chosen the manual wb(with kelvin grades).all full manual and nothing selected as automatic.Some one as noticed it too?(now I try to reinstall the firmware again.

Link to comment
Share on other sites

i've to solve(now the only way is set it in preset external or tungsten...

i 've tried this morning an a7s2...the only interesting thing is the iso capabilities...the other thing...I've to say that nothing is better than my nx1...and I've discovered that in 100fpss it crops a t 2.2!!!!!XD...

Link to comment
Share on other sites

As far as understand NX1 WhiteBalance algorithm, custom set and presets are just a general orientation for the camera. NX1 continue to fine tune WB during video-capture, even with custom WB set. From my experience, it is better to set one of the available WB-Presets, but Kelvin-WB and Custom-WB are the least used (because most inadequate). Now i think, NX1 sensor is really sensitive to the Light-spectrum. Any imperfections of the Light-Spectrum could potentially drive NX1 WB adjustments in a weird territory making skin-tones unpleasent.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...