Jump to content

A major Canon EOS R6 audio input problem


Andrew Reid
 Share

Recommended Posts

I had a similar problem with a cheap usb-c power plug. All the sudden, buzzing noises. I switched to a usb type a and everything was fine or I could have used a battery with a usb-c PD. This happened on my Olympus e-m1 ii... super frustrating!

Funny video. Liking the format.

Link to comment
Share on other sites

Even if the audio was fine on your particular camera, we've learned by now that we shouldn't trust on camera audio as quality control for audio on mirrorless/DSLRs is close to zilch it seems. 

Thus even if you heard a review that "audio is good" on XYZ Camera, that means next to nothing. Unless repeated over and over many many times. As we've had numerous reports about how audio is sh*t on ABC Camera, only for someone else to report it is fine, then yet someone else have issues, etc... no consistency even within the same model of camera. 

Everyone just get yourself a Sound Devices MixPre3 (or a Zoom F6, especially as Sound Devices has for now discontinued the MixPre3) instead, bolt it under your camera, and record to that.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...