Jump to content

Photo

Custom firmware and video for Sony Alpha A55 + Wiki


  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#21 Kuliado

Kuliado

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 14 August 2012 - 03:27 PM

UPD I'm back in game :) Thank you unknown Japan developer for an ability to restore my brick!


Unknown Japan developer? Sony backs up the game? Well, they have to compete with hacked 7d and GH2 somehow, this makes some sense.

#22 Someone1.00

Someone1.00

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 89 posts

Posted 14 August 2012 - 03:51 PM

Unknown Japan developer? Sony backs up the game? Well, they have to compete with hacked 7d and GH2 somehow, this makes some sense.


Don't get you. I did this all alone. No any help from any manufacturer. No any contacts with any developers. I just thanks that developer for error check procedure and restoring possibility.

#23 Jah

Jah

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 14 August 2012 - 03:53 PM

LOL that makes him guilty anyway :) But still thanks to him :)

#24 yakinbindas

yakinbindas

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 28 January 2013 - 03:54 AM

Hello all... please help me..!! I have A55 - Japan only camera. I had updated it with first custom firmware made by Someone100 and now my camera is having firmware version 2.01. Now, I want to patch my camera with English firmware; which is also ver2.01 unfortunately. Hence as my camera is already updated to firmware ver2.01, I am unable to patch it with English language modification firmware, SPUpdater simply skips the process saying "update is not required".



#25 yakinbindas

yakinbindas

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 02 February 2013 - 12:38 PM

It's really sad that no one is helping me in very simple task in just updating firmware version from 2.01 to 2.02.



#26 2trickpony

2trickpony

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 03 February 2013 - 10:32 AM

Yakinbindas

 

Is there any way you can downgrade to an earlier firmware first and then try upgrading to 2.02?

 

Sorry but I am an Nex-7 guy so cant really help you much  :(



#27 richg101

richg101

    Advanced Member

  • Moderators
  • 987 posts
  • LocationBristol. UK

Posted 03 February 2013 - 07:41 PM

It's really sad that no one is helping me in very simple task in just updating firmware version from 2.01 to 2.02.

 

factory reset?



#28 yakinbindas

yakinbindas

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 04 February 2013 - 05:23 AM

@2trickpony: as "Someone 1.00" said in his first post, the process is not reversible... so can't downgrade current firmware version.

@richg101: how to do factory reset??? is there any option available?



#29 richg101

richg101

    Advanced Member

  • Moderators
  • 987 posts
  • LocationBristol. UK

Posted 04 February 2013 - 03:08 PM

yes.  go into menu, setup, reset default     I am not sure if it will help, but it's worth a try.   



#30 yakinbindas

yakinbindas

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 05 February 2013 - 06:10 AM

yes.  go into menu, setup, reset default     I am not sure if it will help, but it's worth a try.   

@richg101: though it only resets all settings.. tried that... nothing happened... firmware version is still 2.01



#31 yakinbindas

yakinbindas

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 05 February 2013 - 11:09 AM

Some updates here. I've being able to force the original updater to treat the modified firmware of an a55 as version 3. Don't checked this yet. It's too late and i want to check everything up. Updater executable was not modified.

5026f0c477f38_a55update.png

Well. For now i have only 254 attempts to play with firmware inside the a55.

UPD: I've found a minor version. Ver.3 is not actual anymore. You can check this by yourself via custom firmware. No need to update camera.

Can you please let me know how to achieve this?



#32 vaci24

vaci24

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 07 March 2013 - 09:54 AM

Edited by Someone 1.00

Currently hacked cameras list: A33, A55, Nex3, Nex5 and VG10.

First custom firmware for a55.
Firmware replaces Setup menu -> Demo mode item with "Someone1." string (English menu only).
Version number will be 2.01

A55 firmware patcher https://rapidshare.c...9/FWPatcher.zip


Please note that this process is not reversible yet.

Usage:
download a firmware http://esupport.sony...LOC=3#/howtoTab into some specific folder
unpack all the content with 7zip (detailed guide https://dl.dropbox.c...king/index.html)
make sure that FirmwareData_user_21.10.02.2011033010_203_02_loader.dat exists in SLT-A55V2_Update1105a subfolder.
download, extract and run patcher
select FirmwareData_user_21.10.02.2011033010_203_02_loader.dat and press go
run SPUFirmwareUpdater.exe from SLT-A55V2_Update1105a subfolder

I hope this instruction will be polished and updated soon.



I guess this video is not necessary anymore.

http://vimeo.com/47368582


Here is the hacker demonstrating how it possible to open the firmware of the NEX 5 in a HEX editor. The camera is based on a Linux CE powered operating system.
Unconfirmed reports are that 46Mbit bitrate is possible in 1080p similar to the GH2, which would be a very nice improvement on the standard 24Mbit and yield more detail too.

Hi can you upload firmware patcher again?? Link on rapidshare doesn´t work. I need it so much. Thanks !!!



#33 MFor

MFor

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 09 March 2013 - 02:31 PM

Hello.

 

Also please for patcher... I need only 1/3 EV ISO steps and turn off noise reduction. :)



#34 BerndA

BerndA

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 21 April 2013 - 10:50 AM

Hello,

 

File its DOWN can you ReUpload this? :)



#35 icewraithuk

icewraithuk

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 03 May 2013 - 01:55 PM

Hi

 

Could someone please post how to reset to the default firmware or otherwise how the change the FWPatcher version? I mistakenly uploaded the base hacked FW when what I really wanted to do was upload the Jap2Eng one, now it won't let me update again as they both show as 2.01....

 

TIA

Craig



#36 William Cody Winter

William Cody Winter

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 05 September 2013 - 08:58 PM

Looks interesting, but need's A57 support.






1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users